Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η καριέρα του Αργείου παιχταρά Δημήτρη Καπετανόπουλου


Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας:

Τα λόγια είναι περιττά όταν θέλουμε να αναφερθούμε στην ποδοσφαιρική αξία του Αργείου Δημήτρη Καπετανόπουλου. Σήμερα σας παρουσιάζουμε στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στα ΣΠΟΡ ένα αφιέρωμα στον παίκτη που ξεκίνησε από το Άργος και διέπρεψε με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακόμα και σήμερα ακούγονται τα καλύτερα λόγια στη Θεσσαλονική για τον χαρακτήρα του και κυρίως για την προσφορά του στον Δικέφαλο του Βορρά.

Πραγματικά, έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές για τον ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας, έχω παραστεί σε πολλές συζητήσεις Παοκτσήδων που όταν αναφέρονται σε παλιές δόξες της ομάδας που έδιναν την ψυχή τους στο γήπεδο και τίμησαν την ασπρόμαυρη φανέλα, δεν ξεχνούν να αναφέρουν τον Καπετανόπουλο.

Ειλικρινά, δεν γνώρισα ποτέ κανέναν να πει κάτι αρνητικό γι' αυτόν τον παίκτη, αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν αγαπήσει και δεν ξεχνούν με την πρώτη ευκαιρία να τονίσουν πόσο ωραίος και ποιότικός ήταν.

Ο Καπετανόπουλος πανηγυρίζει γκολ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Κόβατς στο Καυταντζόγλειο
"Ο Καπετανόπουλος ρε; Ο Μήτσος ήταν ψυχάρα ρε, γαμώ τους παίχτες... Μετά τον Λίνο ο καλύτερος αριστερός μπακ στην Παοκάρα", μου είχε πει ο φίλος μου ο Κώστας από την Τούμπα. Κολλητός μου στα Γιάννενα και πολλές εκδρομές μαζί, πάντα συμφωνούσαμε στα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ, στα μόνο που διαφέραμε ήταν ότι πήγαινε τον Μπαλάφα, που εγώ τον θεωρώ παίκτη για Β' Εθνική και στον Ζαγοράκη που εγώ γούσταρα και αυτός μετά την εκδρομή του στο Λονδίνο για το διπλό στην Τότεναμ, δεν ήθελε να τον βλέπει επειδή δεν είχε εξασφαλίσει εισιτήρια στους εκδρομείς...!

Ξέφυγα λίγο από το θέμα και συνεχίζω... Τον Καπετανόπουλο δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά, για την ακρίβεια ζήλευα λίγο τον αδερφό μου που τον είχε γνωρίσει και είχε πάρει αυτόγραφο... Μια ζωή θυμάμαι στο σπίτι μου να επικρατεί τρέλα για τον Μήτσο, ειδικά μετά την γκολάρα που είχε βάλει στον Ολυμπιακό στο 3-0 της Τούμπας το 1994.


Video: Το καταπληκτικό γκολ του Καπετανόπουλου στον Ολυμπιακό

Αριστερός μπακ, δυνατός και με καλή τεχνική ήταν ο Καπετανόπουλος που έκανε μεγάλη καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν παίχτης που τίμαγε τη φανέλα που φορούσε, εξαιρετικός χαρακτήρας και αγαπητός στους φιλάθλους.

Στιγμιότυπο από ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου
Ξεκίνησε την καρίερα του στον Παναργειακό και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στην εποχή που ο Παναργειακός είχε μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία.

Η μεγάλη ομάδα του Παναργειακού που πρωταγωνιστούσε στη Β' Εθνική
Οι φίλαθλοι του Άργους πάντα λένε τα καλύτερα για τον Καπετανόπουλο και όλοι τους τον θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν στον Παναργειακό. Τα καλά παιχνίδια που έκανε με τους Λύκους προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, με τον ΠΑΟΚ να κάνει πρόταση. Ο Καπετανόπουλος δέχθηκε αμέσως να αγωνιστεί στην ομάδα του Βορρά, στην οποία πρόσφερε πολλά.

Το γκολ του Ζήση Βρύζα στο Χάιμπουρι. Ο Καπετανόπουλος αριστερά με το νούμερο 14
Αγωνίστηκε επτά χρονιές στον ΠΑΟΚ και ήταν μέλος της ομάδας που απέκλεισε την Άρσεναλ. Μετά από πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ έπαιξε για ένα χρόνο στον Ηρακλή, δύο χρόνια στην Καλαμάτα, ένα στον Ολυμπιακό Βόλου, τρεις χρονιές έπαιξε στην Καστοριά και κρέμασε τα παπούτσια του στα Τρίκαλα.

Ο προπονητής Δημήτρης Καπετανόπουλος όπως είναι σήμερα
Όταν σταμάτησε την μπάλα στα 37 του ασχολήθηκε με την προπονητική. Έχει περάσει από αρκετές ομάδας της βορείου Ελλάδας ως προπονητής αφού έχει αναλάβει τα Μουδανιά, τον ΠΑΟΚ Κουφαλίων, τον Δωτιέα Αγιάς, τον Αμπελωνιακό, στην πορεία έγινε γενικός αρχηγός στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ και σήμερα είναι γενικός αρχηγός και υπεύθυνος της ακαδημίας του Απόλλωνα Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου